måndag 1 mars 2010

Skönhetstävlingar Through The Years, del 1

Skönhetstävlingar går tillbaka till 1921. I år såg den stora introduktioner av Skönhetstävlingar som vi känner idag. Första Pageant hölls i Atlantic City, kallad National Beauty Tournament. Men under 1921 också den allra första Miss America Pageant. Detta Pageant var ingenting som dagens festtåg, med representanter från varje stat. I själva verket hade den första Miss America Pageant bara åtta deltagare och vanns av en 16 år gammal, Washington, DC bosatt heter Margaret Gorman.

1922 och 1923, en första och sista inträffade i Miss America historia, samma flicka, vann Mary Campbell titeln två gånger, i två år. Detta ledde arrangörer att skapa en regel som sa att alla vinnare bara kan hålla en titel och aldrig berättigad till titeln igen.

Den sena tjugo-och trettioårsåldern var utan Miss America festspel, tack vare pressen och depressionen. När det kom tillbaka, omfattade aftonklänningar i tävlingarna. Sedan under senare år av trettiotalet, en tävling lades till som en valfri händelse för kvinnor i skönhetstävling. År 1938 blir det då en kategori som krävdes.

I en värld av Skönhetstävlingar Det stod snabbt klart att Miss America var mycket populär och sedan födelsen av Miss Universum, Miss World, Miss Junior och Miss USA Skönhetstävlingar inträffade på 50-talet. 50-talet såg också den första live TV Miss America Beauty Pageant

Sextiotalet var fyllda med första och i början av årtiondet, Miss USA krönt den första svarta kvinnan i historien, Corrine Huff. Sextiotalet gav också upphov till Little Miss Universum, Little Miss America, och Miss Teenage Amerika festspel. Vad världen inte visste då, var att år 1962 den nyligen krönte America's Junior Miss, Diane Sawyer, skulle en dag bli en av de mest inflytelserika journalister i världen.

Under åren Skönhetstävlingar fortsätta vara en scen för omedelbar framgång i varje generation, unga och gamla, och de verkar vara ett mål att varje liten flicka drömmer om. Alla drömmer om att höra den ständigt populära "Där är hon" låt, medan hon håller krönt en av de nya Pageant vinnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar