måndag 8 mars 2010

Hur du överlever din parters vänsterprassel

För att återupprätta en relation efter din make har haft en affär kan du prova det tricket:

"Men jag har förändrats, jag är en annan person."

Och ditt beteende kan faktiskt ha förändrats - en del av tiden.
Du av misstag kan fortsätta att anpassa på olika sätt eller ändra ditt beteende för att passa din uppfattning om vad han / hon vill.

Här är några problem med denna strategi:

Du troligtvis inte har förändrats alls, utan är i
reaktiva läge genom att svara på din svåra situation genom att "ta tag i sugrör." Det finns inget egentligen fel med detta. Men dessa förändringar vanligen saknar uthållighet eftersom de är födda utanför
reaktivitet.

Du och din make båda vet det. Chansen finns att du återgår till din vanliga mönster så fort värmen är borta, din make intuitivt vet detta. Han / hon, mest troligt, tänker: "Det här kommer aldrig att sista," då blir mycket misstänksam.

Dessutom kan dina ändringar ses av din make som ditt försök att manipulera honom / henne. Han / hon kan uppfatta dina ändringar som Sneaky strategi för att få honom / henne att åter begå.

Din make kanske börjar känna "hörn" och kommer troligen harmas dem, trots att de är vad han / hon har varit krävande under hela ert äktenskap. Sedan ännu mer utanförskap kan uppstå.

I detta scenario kommer du att förlora respekt och din make ska inte tro dig eller ens vet vad jag ska tro om dig. Vid den här tiden, han / hon är väldigt förvirrad över vad han / hon vill och försöka på förändrade beteenden, lägger du bara till den förvirrade känsla. Du blir förvirrande.

Folk vill inte andra som försöker att blidka dem. Och om det inte är sant för din make också, du kanske omvärdera hans / hennes lämplighet att vara en partner.

Generellt respekterar makar inte placation strategi, eftersom det inte verkar finnas någon "ryggrad". Det verkar inte finnas någon kärna själv.

Det är inte särskilt attraktiv.

Maken säger ofta något i stil med: Om du verkligen kan förändras så
lätt nu, varför inte du ändra när jag ville att du skulle år sedan?

Jag är rädd att det är för sent nu.

Sorg eller bitterhet framkommer ofta på denna punkt när han / hon stöter
nya beteende, funderar på vad som kunde ha varit, men
inte längre är "möjligt". Även makar med frågor ofta skyller dem på svikit make och / eller dåligt äktenskap ... köper inte in i den. Om omständigheterna och andra kan påverka vad vi gör, styr de inte det. Båda makarna måste ta ansvar för sitt eget beteende, rätt eller fel!

Det bästa tillvägagångssättet är att lugnt på nytt engagera sig för de vistas gift inom ramen för er båda antar en skälig andel av eget ansvar för problemen och lösningen. Om detta inte kan göras oberoende av det bör ske genom äktenskap rådgivning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar