söndag 28 mars 2010

Kan ett äktenskap överleva Otrohet?

Det är äktenskap och det är äktenskap. Du kan förvänta efterfrågan solen, månen och stjärnorna eller nästan ingenting. Det är en fråga om personlighet och perspektiv. Men det råder ingen tvekan om att det viktigaste i ett äktenskap, som i någon annan relation är ärlighet och verklig förståelse.

I ett äktenskap av det slag vi alla längtar efter att få, är trohet viktigt. Det innebär ett åtagande som är total och fullständig. Du uppsöka närmaste intimitet möjligt från någon annan, så räcker det kärlek du får. Vad kan vara mer lugnande, mer meningsfullt? Men en relation som intensiv, kommer med en prislapp.

Och otrohet i ett förhållande baserat på en sådan kärlek kan splittras. Ingenting kan fixa det första böterna oförsiktiga bristning. Förtroende är ruptured evigt. Det är ett svek som ger dig känslan plågsamt otillräckliga.

Du ser tillbaka genom prismat av tid och inse hur underbart didaktiska du var i din ungdom! Vid 25, svarta och vita skulle aldrig kunna samexistera. Men då händer liv. Och man inser att grå existerar, och det är ofta en zon som behöver mycket mer mognad och förståelse att bebo än du någonsin drömt.

När du har varit gift i nästan 27 år, den första lektionen lär du dig är att äktenskapet är en relation som, liksom människan själv, är ständigt morphing och utvecklas. Det är en ekvation där variablerna förändras svaren ständigt. Människor ibland kan leda gifta bor tillsammans med otrohet mellan dem. Barn, höst kärlek, kamratskap tillåta sådana relationer för att överleva.

Men i slutet av dagen, det är verkligen vad du vill ha från ditt äktenskap och partner. Du kan överleva otrohet (inte vi överlever allt?), Men det är rätt ord, inte sant? Överleva. Om du vill ha mer, måste du offra något. Att min vän, är den typ av djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar